Aktuellt

Marie Johansson Gadde

Född 1962 i Karlskoga

“I en bergslagsmiljö, där framställningen av järn så starkt präglat vår historia, vår omgivning med dess byggnader, våra släktband och vanan att ta del av olika kulturers och folkslags kunnande, lever våra traditioner ännu.

 

Platser som till exempel Granbergsdals hytta med sin väl bevarade hytta med masugn, rostugn, blåsmaskin, stamp och kross, anlades på 1640-talet och var i drift ända till 1925. Ruinerna efter Immetorps hytta som idag bara hittas av de initierade.

 

Skog och vatten finns här gott om. Kolet behövdes i järnframställningen och skogen behövdes för kolframställningen. Kol från skogarna transporterades även till bruken runt omkring, t ex till Bofors.När järnvägen kom underlättades transporterna. Bofors gamla station byggdes 1873.

 

Där, omgiven av historia, har jag idag min ateljé i den gamla stinsbostaden. Jag vill med mina bilder visa något av de intryck jag själv får av att leva och bo i en bergslagsbygd.”

 

Marie Johansson Gadde, konstnär i Karlskoga

 

Nu väntar en tid av ateljé och verkstadsarbete. En ny rakuugn har byggts tillsammans med kollegan Anna Mehedi.

 

Förberedelser görs inför hösten

 

Dags för årets konstrunda sista helgen i september 2017

Läs om Konst runt Möckeln här

 

OBS! på grund av vernissage i Filipstad så kan jag eventuellt vara frånvarande från kontsrundan en stund under lördagen men har då hjälp av Angelica som vaktar.

 

30 september - 22 oktober

ställer jag ut på

Museet Kvarnens galleri,

Ferlinmuseet i Filipstad

 

"Bilder i blandade tekniker"

 

Läs om Kvarnen i Filipstad här

 

 

Kulturglädje i Glanshammarsbygden 2017

Lördagen den 7 oktober kl 10-16

 

Läs mer om Kulturglädjen här

Copyright © All Rights Reserved